מטפל זוגי יהיה האדם המתאים אליו תפנו במקרים בהם יתעוררו בעיות בחיי הזוגיות שלכם, קשיים, סכסוכים ואפילו ‘סתם’ כשתרצו להעצים ולחזק את מערכת היחסים שלכם. הואיל ולא כל אדם מוסמך לטפל בזוגות, חשוב להתייחס אל מספר דגשים בטרם בוחרים במטפל זוגי ולוודא כי בוחרים במטפל זוגי מקצועי בעל הכשרה.
איך בוחרים מטפל זוגי?
הדבר הראשון שיהיה עליכם לעשות בחיפושכם אחר מטפל זוגי, זה לבדוק כי אותו מטפל זוגי אותו אתם בוחנים הוא מטפל זוגי מוסמך (בעל תעודות הכשרה קבילות). פנייה אל מטפל זוגי אקראי, שאינו מוכשר לטפל בזוגות עלולה לגרור תוצאות הרסניות ואף לשבש עוד יותר את הלך היחסים בזוגיות שלכם. שנית, בדקו כי המטפל הזוגי בו אתם מעוניינים בעל ניסיון וכי הוא אכן טיפל בזוגות אחרים בהצלחה. כך תבטיחו כי אתם בוחרים במטפל זוגי בעל וותק, שכבר חווה כמה וכמה מפגשי טיפול זוגי ברזומה שלו, נפגש עם שלל זוגות במצבים שונים, פיתח כלים שונים להתמודדות ולסיוע בכל אחד מהמקרים בהם פגש, למד וחווה מגוון סיטואציות שונות ועל כן, סביר ביותר שיוכל לשלבן ולסייע לכם להצליח לפתור את בעיותיכם הזוגיות. את כל אלה, תוכלו לראות ברוב המקרים בקלות, באתר הפרטי של המטפל הזוגי, שם הוא יפרסם לרוב את תעודות ההסמכה שלו, שנות הניסיון והוותק שלו ואף את תגובות מטופליו, מכתבי התודה וכו’.
מה חשוב לקחת בחשבון?
נוסף על זאת, כאשר מתלבטים לגבי בחירת מטפל זוגי, חשוב להתייחס לקשר שבין המטפל לבין בני הזוג. גם המטפל הפופולארי ביותר, המוסמך ביותר והמוכר ביותר, לא מחייב שיתאים לכם. יכול להיות שתיתקלו במהלך חיפושיכם, במטפל שעל פניו יראה לכם ‘כמטפל הזוגי המושלם’ בעל שלל המלצות, תעודות וניסיון, אולם למרות כל אלה, יכול שלא כל כך תרגישו שהוא מתאים לכם, לא תרגישו חיבור איתו, או שתמצאו אותו כאדם לא סימפטי. לכן, חשוב שתזכרו כי בשורה התחתונה עליכם להרגיש בנוח ובפתיחות עם המטפל הזוגי (אלמלא זה, תהליכי הטיפול הזוגי שמחייבים פתיחות, כנות ושיתוף – לא יצאו לפועל), להרגיש אמפתיה מצדו ולהיות נינוחים בחברתו, אז אל תחששו לערוך שיחת היכרות מעמיקה עם המטפל הזוגי לגביו אתם מתייעצים, או אפילו לבקש פגישת היכרות (לא מחייבת) עם אותו מטפל זוגי, לבחון כיצד אתם מרגישים בחברתו ולבדוק אם הוא נראה לכם כמטפל הזוגי המתאים.